Zapečena piletina sa Coly tjesteninom

6.10.2013
|
|

Istopiti pola količine maslaca na tihoj vatri i kratko prodinstati sjeckano bijelo meso i sjeckani luk. Meso zatim pomiješati sa kajmakom i sirom u posebnoj činiji, sa dodatkom začina u vidu soli, bibera, ruzmarina i origana. Skuhati tjesteninu, ocjediti i pomiješati sa mesom, kajmakom i sirom. U posudi za pečenje (staklena vatrostalna posuda ili slično) istopiti drugu polovinu maslaca i dodati meso sa dodacima i COLY tjesteninu. Ukoliko želite da se uhvati fina pokorica od sira i kajmaka posudu nemojte poklopiti (stavite je da se zapeče na oko 180 stepeni, 20-30 minuta).

Sastojci:

– 3 komada bijelog mesa sitno isjeckanog
– 1 pakovanje COLY rezanaca
– 0,5 kg kajmaka
– 75 grama mocarela sira
– 100 grama putera
– 1 manji luk, začini (so, biber, ruzmarin, origano)

free vector