Ruska salata sa COLY tjesteninom

12.11.2013
|
|

Jeste li znali? Salata koju danas poznajemo pod nazivom „francuska salata” inačica je ruske salate koju je još u 19. stoljeću osmislio kuhar Olivier u renomiranom restoranu u Moskvi. Ruska salata ili “Salata Olivier” je originalno sadržavala teleći jezik, kavijar, komadiće jastoga i kapare.

Kako pripremiti:

1. Pomješate povrće po želji za francusku salatu i kukuruz šećerac kuhajte u posoljenoj vodi 8-10 minuta te ocjedite. COLY tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocjedite i isperite vodom.

2. U zdjeli pomiješajte narezano meso, kisele krastavce, sir i jaja sa kiselim vrhnjem, majonezom i senfom. Dodajte ohlađeno i dobro ocijeđeno povrće i COLY tjesteninu. Posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem i limunovim sokom po ukusu. Dobro promiješajte i ostavite salatu u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja.

Prijatno uz Vaš COLY!

free vector