Rolovana baklava

17.06.2015
|

Od kuharica smo saznali da Rolovana baklava ima manje kalorija za razliku od baklave koja se siječe na rombove. Da li je to tačno sami donesite

Sve sto vam je potrebno da napravite rolovanu baklavu.
– 2 pakovanja Coly jufke za baklavu
– 500 grama mljevenih oraha
– 200 grama griza
– 100 grama bijelog brašna
– 0.1 litara ulja
– prašak za pecivo
– 2 komada jaja
– 1 maslac

Agda

– 1 litar vode
– 1 kg šećera
– pekmez po želji

Mljevene orahe pomiješajte sa jajima, grizom, brašnom i uljem. Svaki list jufke posebno nauljiti. Između listova puniti smjesom od oraha.  Sve ovo saviti u obliku rolata.
Kada smo savili jufke treba ih staviti u pleh i izrezati po želji. Na kraju sve treba politi sa maslacem i peci do 45 minuta na 150 stepeni

Kada se ispece rolovanu baklavu preliti sa agdom.

Prijatno uz Coly!

free vector