Zapečena Coly tjestenina s povrćem

17.05.2016
|

Coly tjestenina ako niste još probali savršena je u kombinaciji sa povrćem. Tako da smo danas odlučili da vam serviramo jedan takav recept.

Nasjeckano povrće po želji i ukusu stavite u pleh za pečenje koje ste prethodno posoliti, pobiberiti te i polijte sa nekoliko kašika maslinova ulja i  pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 30 minuta.

Nakon što skuhate Coly tjesteninu istu je potrebno pomiješati sa suhim mesom, lukom i sa maslinovim uljem. Kada se povrće ispeče onda ga je potrebno pomiješati sa tjesteninom.

Na kraju preporučujemo da tjesteninu i povrće prelijete nekim umakom i dodate punomasni sir i slatko vrhnje po ukusu. Sve ovo je potrebno još peći 10-tak minuta.

Sastojci:

  • – 2 mlada poriluka,
  • – 3 mlada luka,
  • – 2 tikvice,
  • – 1 glavica komorača,
  • – 350 g paradajza,
  • – 1 zelena paprika,
  • – 400 g Coly tjestenine
  • – 150 g suhoga mesa,
  • – 2 dcl slatkog vrhnja
  • – 1 dcl maslinovog ulja
  • – min 200 g punomasnog sira

 

 

Prijatno uz Coly proizvode!

free vector