Jesenji špageti

1.12.2014
|

Oljuštite kobasicu, isijecite je na kolutiće, presjecite te kolutiće na polovine i propržite ih malo na ulju, ali tako da ostanu mekani.

Razmutite brašno od kestenja sa neutralnom pavlakom i dodajte ga u kobasice. Ostavite na vatri još nekoliko minuta tako da se sve dobro sjedini, a zatim isključiti šporet.

U zagrijanoj činiji mutite žumanca, dodajte prstohvat soli i malo mljevenog bibera.

Skuhajte špagete “al dente” u dosta posoljene vode, ocijedite ih i sipajte u činiju sa žumancima. Pažljivo sve sjedinite, dodajući i sos od pavlake, a na kraju pospite rendanim parmezanom.

 

Sastojci:

– 380 g. špageta
– 200 g. kobasice
– 20 g brašna
– 2,5 dl neutralne pavlake
– 4 žumanceta
– rendani parmezan
– nerafinirano maslinovo ulje
– so
– biber

 

Prijatno uz Vaš Coly!

free vector