COLY tjestenina sa pačijim iznutricama

25.08.2013
|
|

Dobro očistite patku: operite je, izvadite joj iznutrice (koje ćete ostaviti sa strane), odsjecite joj noge, glavu, vrat, vrhove krila i uklonite trtične žlijezde.

Operite je iznutra i spolja mlazom hladne vode i osušite. Sitno isjeckajte crni luk, celer i mrkvu stavite ih u lonac sa bijelim lukom, lovorovim listom, karanfilićima i listovima žalfije.

Dodajte 2 l vode, posolite i kada proključa, ubacite patku zajedno sa svim iznutricama. Kuhajte je oko 1 sat, rupičastom kašikom skidajući pjenu koja se skuplja na površini.

Sastojci:

– 400 g «COLY» tjestenine,
– 1 patka od oko 1,4 kg,
– 1 glavica crnog luka,
– 1 struk celerovog lista,
– 2 mrkve,
– 1 lovorov list,
– 2 karanfilića,
– 3 listića žalfije,
– 40 g putera,
– so,
– biber.

Sada skupite povrće i iznutrice u cjediljku i ocijedite patku. Isjeckajte pačju džigericu, srce i voljku, nasjeckajte kuhano povrće i listiće žalfije pa ih propržite na puteru. Posolite, pobiberite i dinstajte 10 minuta na jakoj vatri.

Procijedite pačju supu i u njoj skuhajte Coly tijesteninu, zatim ga ocijedite, začinite sosom od iznutrica i poslužite.

 

Prijatno uz Vaš Coly!

free vector