COLY tjestenina sa ćuretinom u pesto-sosu

29.08.2013
|
|

Tjestenina sa ćurećim mesom može biti veoma ukusna a posebno sa Coly tjesteninom.

Sastojci:

– 100 g «COLY» tjestenina
– 75 g pečenog ćurećeg bijelog mesa
– 1 korijen mladog celera
– 1 paradajz
– 2 kafene kašičice pinjola
– ½ čena bijelog luka
– ½ kašike rendanog ovčijeg sira pecorino
– 5 listića svežeg bosiljka
– nerafinirano maslinovo ulje
– so

Priprema:

Skuhajte COLY tjesteninu u dosta posloljene vode i ocijedite je. Provucite je ispod mlaza vode i ostavite da se ocijedi.

U blenderu usitnite pinjole, bosiljak i bijeli luk pa dodajte ovčiji sir i 2 kašike ulja. Ukoliko smjesu treba malo razrijediti, dodajte 1 kašiku vode u kojoj ste kuhali tijesto.

Kada se tjestenina potpuno ohladi, začinite je gotovim pesto-sosom. Isijecite ćureće grudi na tračice, celer isijecite na kolutiće (nemojte odbaciti najmekše listiće), paradajz na kockice i sve to rasporedite po pasti. Na kraju posolite po sopstvenom ukusu, pažljivo promiješajte i jelo poslužite hladno.

 

Prijatno uz vaš Coly!

free vector