Sastojci:
- Coly tjestenina
- 15 dkg tikve (po osobi)
- suho meso
- malo peršuna, ružmarin
- češnjak
- maslinovo ulje
- parmezan
Priprema:
– Isjeći tikvu na sitne komadiće (prethodno očistiti od sjmenja i kore). 1/2 ove smjese kuhati u kipućoj vodi 15 min s dodatkom soli i malo maslinovog ulja – te je na kraju smiksati ili ako je mekana može se i viljuškom gnječiti.
– Staviti kuhati tjesteninu. Sitno isjeckati suho meso i ispeći na maslinovom ulju, istresti na ubrus da upije masnoću. Sitno isjeckati peršin, ružmarin i češnjak.
– U tavu gdje smo frigali suho meso dodamo ostatke tikve (neskuhane), malo je popržiti, pa dodati malo vode u kojoj se kuhala Coly tjestenina (4-5 žlica), doda se češnjak, peršin i ružmarin, te sol i biber po želji. Te se sve kuha oko 10-15 min. Kad je gotovo dodati Coly tjesteninu, pomiješati na vatri, dodati suho meso, malo još pomiješati i dodati pasiranu tikvu. Servirati s parmezanom.
Prijatno uz Vaš COLY