Za brzo kuhanje i polagan užitak u ovom vrhunskom talijanskom specijalitetu potrebni su vam Coly domaće špagete.
Za pripremu Coly špageta potrebno vam je:
– 400g «COLY» domaćih špageta,
– 300g paradajza,
– 200g suho meso,
– 1 praziluk,
– 1 čen bijelog luka,
– 3 crvene sušene ljute papričice,
– nerafinirano maslinovo ulje,
– so.
Upustvo za pripremu:
Sitno nasjeckajte praziluk i bijeli luk, i usitnite ljutu papričicu. U većoj tavi zagrijte malo ulja i propržite praziluk, bijeli luk i ljutu papričicu zajedno sa pančetom isjeckanom na kockice.
Zatim dodajte četri paradajza, koji ste isjekli na polovine i izvadili mu sjemenke. Sve zajdno kratko propržite i posolite po ukusu.
Na kraju, u šerpu u kojoj ste napravili sos sipajte i «COLY» domaće špagete, koje ste skuhali u blago posoljenoj vodi. Propržite, mješajući nekoliko minuta na tihoj vatri, pa poslužite.
Prijatno uz Vaš COLY!